Ga jij dit jaar voor een elektrische scooter?

Traditionele scooters worden eigenlijk wel een beetje verleden tijd en de rustige elektrische variant komt juist steeds meer in opkomst. Het is helemaal niet zo gek dat de elektrische scooters steeds meer in trek komen. Ze zijn schoner, zuiniger en stiller. Maar dat zijn niet de enige voordelen van rijden met een elektrische scooter. Wij hebben hier nog wat andere voordelen op een rijtje gezet.

Elektrische scooters zijn duurzaam

E-scooters van EZ-chopper zijn op dit moment echt heel erg populair. Ze rijden op stroom en stoten daardoor dus ook geen CO2 uit. Dit is natuurlijk heel erg goed. Niet alleen voor het milieu maar ook voor jou zelf, omdat er daardoor minder fijnstof in de lucht blijft hangen. Een elektrische scooter is milieuvriendelijk en daardoor mag je er overal mee rijden. Hele vervuilende scooters mogen dat daarentegen niet altijd. Deze scooters zijn steeds minder vaak welkom in steden of in beschermde natuurgebieden.

Hele lage brandstofkosten

Het punt waar je het meest op bespaard wanneer je een elektrische scooter hebt, is op de brandstof. Het maakt niet uit hoeveel je ermee rijdt, maar je hoeft nooit meer naar een tankstation. Je kunt de elektrische scooter gewoon lekker thuis opladen met een stekker. Je betaald dan ongeveer 50 cent om honderd kilometer te kunnen rijden en dit is echt niet duur vergeleken met een normale scooter.

Heel betrouwbaar

Sommige benzine scooters kunnen opstartproblemen hebben in de winter. Met een e-scooter ben je meteen van dit probleem af. Ook bij extreem weer kun je erop vertrouwen dat de scooter altijd gaat starten.

weinig onderhoud

Traditionele scooters hebben regelmatig onderhoud nodig en dat kan soms nog wel eens veel geld kosten. Vooral bij oude scooters kunnen de kosten hoog oplopen op het gebied van onderhoud. Met elektrische scooters heb je dit niet. Deze scooters zijn erg laag in onderhoud, waardoor je weer wat geld overhoudt voor andere leuke dingen en je het niet kwijt bent aan onderhoud van je scooter.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *