Tips voor het verkopen van je auto

Wanneer je eenmaal de knoop hebt doorgehakt om je auto te verkopen, wil je dat dan ook het liefst zo snel mogelijk afronden.

In deze blog vertellen wij jou hoe je zo snel mogelijk van je auto afkomt.

In ons huidige digitale tijdperk heb je de mogelijkheid om op platformen zoals Marktplaats en Facebook jouw auto online te koop te zetten.

Desondanks werken de verkooptechnieken uit het pre-internettijdperk nog steeds prima waar we zo dieper op ingaan.

De kosten gaan voor de baten uit

In het geval van je auto verkopen, kunnen we het spreekwoord beter aanpassen naar de kosten gaan voor de zweetdruppels uit. Het eerste wat je gaat doen is poetsen, poetsen en nog eens poetsen. Nadat je jouw auto grondig hebt gestofzuigd welteverstaan. Sla geen plekje over en laat je auto van binnen en van buiten blinken. Straks ga je foto`s van je auto maken gelijkwaardig als die van www.rotoviewstudios.nl en dan moet je auto er tip top in orde uitzien. Wanneer er kijkers komen, wil je dat zij een nette auto te zien krijgen.

Extra tip: Vergeet niet onder de motorkap met een doek al het olie en vuil wat zich in de afgelopen jaren heeft opgehoopt weg te vegen. De meeste autokopers werpen ook een blik op de motor. Negen van de tien keer hebben ze weinig tot geen verstand van een motor. Wat ze wel zien is een schone motor.

Biedt je auto te koop aan

Je auto straalt nu als nooit tevoren. Heb je Facebook? Maak foto’s van je auto zoals ze dat doen op www.rotoviewstudios.nl en plaats ze op je Facebookpagina. Maak minstens vier foto`s van de buitenkant, van elke zijde één. Vergeet ook niet minstens vier foto`s van het interieur te maken. Je hebt immers niet voor niets zo hard lopen poetsen.

Je kan je auto ook op Marktplaats zetten, maar dat kost je minstens €20 per maand.

Facebook is gratis en je bereikt een grote doelgroep. Iedereen die jouw oproep heeft gezien, slaat dat op in zijn of haar geheugen. Als iemand anders die hij weer kent die laat vallen dat diegene op zoek is naar een leuke tweedehands auto, zal direct jouw auto ter sprake worden gebracht.

Voor het internettijdperk ging dat immers ook zo. Men plaatste een advertentie in de krant, hing een briefje op bij de supermarkt of ging ouderwets netwerken op een verjaardag.

En die verkooptechnieken zijn vandaag de dag nog steeds effectief. Hang dat briefje dus op in de supermarkt en vertel je collega`s, vrienden en familie dat je auto te koop is. Altijd wel iemand die weer iemand kent die belangstelling heeft. Als ze zelf al geen belangstelling hebben.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *