Een auto private leasen of toch een auto kopen?

Is jouw huidige auto volledig afgeschreven? Of wil je juist voor het eerst zelf een auto gaan kopen? Dan is het niet voor de hand liggend om direct maar een auto te kopen. Nee, er zijn tegenwoordig meerdere mogelijkheden waarmee je de beschikking over een auto kunt krijgen.

Het advies is dan ook om die mogelijkheden goed met elkaar te vergelijken. Je moet niet alleen autoverzekeringen vergelijken, maar dus ook de mogelijkheden om aan een nieuwe auto te kopen. In dit artikel vind je daarvoor een vergelijk tussen twee mogelijkheden: een auto private leasen of een auto kopen.

Private lease

In de afgelopen jaren is private lease behoorlijk populair geworden. Die populariteit is met name te danken aan de budgetteerbaarheid. Als je een auto privé gaat leasen, weet je gewoonweg wat je hier elke maand aan kwijt bent. De enige variabele component is de brandstof. Des te meer je rijdt, des te meer geld je aan brandstof kwijt bent.

Over onderhoud, reparatie en banden hoef je echter niet te denken. Dergelijke componenten zijn volledig in het leasetarief opgenomen. Dit brengt één belangrijk voordeel met zich mee: je komt niet zomaar voor onverwachte kosten te staan. Nee, integendeel zelfs. Je kunt jouw uitgaven perfect budgetteren. Bovendien heb je de keus uit meerdere private leaseauto’s en private leasecontracten!

Auto kopen

Wil je liever een auto in eigen bezit hebben? Er zijn ook zeker meerdere redenen om ervoor te kiezen om zelf een auto te kopen. Zo heb je altijd nog met de restwaarde te maken; als je de auto na een aantal jaar wilt verkopen, krijg je hier nog een bepaald bedrag voor. Daar is bij private lease absoluut geen sprake van.

Ook kun je bij het kopen van een auto invloed op de kosten uitoefenen. Zo kun je bijvoorbeeld voor een speciale Volkswagen verzekering kiezen, indien je een Volkswagen hebt. Dan is jouw Volkswagen perfect verzekerd tégen een interessant bedrag. Op een dergelijke manier kun je de totale kosten dus redelijk beperken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *