Drie dingen die je in jouw auto moet hebben liggen

Heb je recent een nieuwe auto gekocht? Dan heb je ongetwijfeld een passende autoverzekering uit weten te kiezen. Dankzij die passende autoverzekering kun je elke ochtend weer met een gerust hart in de auto stappen. Je weet immers dat jouw auto goed verzekerd is en dat je dus niet bang hoeft te zijn voor schade. Het klopt dat schade vervelend is, maar het is nog vele malen vervelender als je daar zelf voor op moet draaien.

Als je eenmaal jouw nieuwe auto hebt, is het advies om het dashboardkastje te vullen. In dit dashboardkastje moeten meerdere dingen liggen die eigenlijk voor in elke auto onmisbaar zijn.

Blauwe parkeerschijf

Parkeer je wel eens bij de supermarkt, in een dorpje of in een grotere stad? Dan bestaat de kans dat je jouw auto in een zogeheten blauwe zone parkeert. In een dergelijke zone mag je vaak maximaal 2 uur parkeren. Om dát mogelijk te maken, dien je wel een blauwe parkeerschijf op jouw dashboard te leggen. Op deze parkeerschijf geef je aan vanaf welk tijdstip je op die plek staat, zodat een BOA (of andere controleur) na kan gaan of je niet té lang geparkeerd staat. Een blauwe parkeerschijf is wat ons betreft echt onmisbaar.

Een zonnebril

De laagstaande zon is één van de veroorzakers van veel auto-ongelukken. Het advies is dan ook om altijd een goede zonnebril in jouw auto te hebben liggen. Zodra je last van de (laagstaande) zon hebt, kun je jouw zicht flink verbeteren met dank aan de zonnebril. Dit is niet alleen veilig voor jezelf, maar ook voor de andere weggebruikers.

Schadeformulier en groene kaart

Tot slot is het ook aan te raden om een schadeformulier in jouw dashboardkastje te hebben liggen. Mocht je onverhoopt een ongeluk hebben, kun je dit ter plekke netjes afhandelen. Ook kan een groene kaart handig zijn, met name als je met jouw auto naar het buitenland gaat. Ben je overigens niet tevreden met jouw autoverzekering? Jouw autoverzekering berekenen via het internet is makkelijk én kan je een flinke besparing opleveren!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *