Is de Nimoto Trendy R écht de beste scooter?

De ANWB heeft de scooter met elektrische aandrijving van Nimoto ooit uitgeroepen tot beste scooter in een actieradius test. Maar wat betekent dit eigenlijk, en is de Nimoto Trendy R nog steeds de beste scooter die te koop is? Dat bekijken we op deze pagina.

 

De ANWB test

Laten we voorop stellen dat de ANWB in hun test niet keek naar design of duurzaamheid, maar alleen naar de actieradius. Dat is de afstand die een scooter op één lading af kan leggen. Dit zou voor een 4-takt benzine scooter niet het voornaamste kenmerk zijn, die rijden tussen 150 en 200 kilometer op een volle tank. Maar bij e-scooters blijft het bij tientallen, niet honderden kilometers per lading. Dit is hetzelfde ‘zwakke’ punt dat bij elektrische auto’s vak genoemd wordt. Mensen zijn bang om met een lege accu langs de weg te staan. In praktijk valt dit reuze mee, want de meeste mensen rijden geen hele accu leeg op een dag. En je kunt de scooter iedere nacht aan de lader hangen, je hoeft geen laadstation op te zoeken zoals bij een benzine motor het geval is. Toch geeft het wel een prettig gevoel dat je met deze scooter op elektrische aandrijving van Nimoto ruim 100 kilometer kunt rijden zonder bij te laden. Hoe doen ze dit? Eigenlijk is de oplossing heel eenvoudig; ze leveren twee accu’s mee in plaats van eentje. En die passen tegelijkertijd in de scooter, terwijl ze ook los van elkaar te gebruiken zijn. Zo kun je één accu aan de lader leggen terwijl je met de andere rijdt. Dan begrijpen we inderdaad waarom de Trendy R als beste scooter wordt beschouwd.

 

Nog meer redenen om voor de Trendy R te kiezen?

Ja hoor, meerdere zelfs. In de eerste plaats het model; het is een sportieve scooter die naast de moderne lijnen toch enkele retro details in zich heeft. De prijs mag ook best genoemd worden, want voor een volledige elektrische scooter is het een heel betaalbare keuze. Geen schadelijke uitlaatgassen is uiteraard een voordeel, je mag er bijvoorbeeld mee in een milieuzone rijden en in stilte zones. E-scooters zijn ook heel onderhoudsvriendelijk, beter gezegd is er niet zoveel om te onderhouden omdat er geen complexe verbrandingsmotor in zit. De wielen zijn wat groter dan op de meeste scooters, wat het voor de langere rijder extra comfortabel maakt.

Scooter

 

Niet meer de enige kandidaat

De ANWB test is alweer een aantal jaren oud, dit neemt niet weg dat de Trendy R nog steeds tot de top behoort in e-scooters. Er zijn wel nieuwe kandidaten voor de beste scooter die in Nederland te koop zijn. De Fast & Furious scootershop heeft meerdere merken en modellen, voor iedereen wat wils. Zo maakt IVA betaalbare e-scooters, Lifan doet het goed en de Torrot Muvi City is een zeer veelzijdige nieuwkomer. En dan is er natuurlijk nog Vespa, die onlangs eindelijk een elektrische scooter heeft uitgebracht.

 

Is de Vespa Elettrica beter dan de Nimoto?

Het is een beetje appels met peren vergelijken, want de Vespa Elettrica is twee tot bijna drie keer zo duur als de Trendy R. Daar krijg je wel een scooter voor terug met een grote actieradius én een snellaad functie zodat je snel weer op pad kunt. Dit model is geïnspireerd op de Primavera, met de bekende stalen kappen wat de scooter een premium uiterlijk geeft. De blauwe accenten en de zilverkleurige lak zorgt voor die premium uitstraling die we kennen van de Vespa lijn. Retro wordt gecombineerd met een futuristisch design waarmee dit merk weer helemaal up-to-date is. Misschien is dit de beste scooter, wat betreft de beste prijs / kwaliteit verhouding scoort de Nimoto toch een stukje beter.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *